Швейцарський урбаніст Хан ван де Ветерінґ 24 листопада прочитає для українців безкоштовну онлайн-лекцію про відбудову України, «нову урбаністику» й виклики майбутнього для розвитку міст.

Спікер має досвід розроблення проєктів для українських міст. Зокрема, він створив стратегію розвитку Вінниці, а також працює над проєктами сталого міського розвитку для Львова й Житомира.

Ця лекція – частина курсу з урбаністики, який створила українська ГО STEM is FEM, однак зареєструватися можуть усі охочі за цим посиланням.

Подія розпочнеться о 17:00 і триватиме одну годину. Наприкінці слухачі зможуть поставити урбаністу питання.

Про що говоритимуть на лекції

  • важливість інтегральних рішень: урбаністика як синергетична ланка між архітектурою, просторовим плануванням, транспортною інженерією, ландшафтним плануванням і соціологією;
  • важливість далекоглядних рішень: образи замість правил, шанси замість проблем, позитивне замість негативного планування;
  • важливість надійних рішень: довгостроковий розвиток, поради про те, як дати собі раду з несподіваними ситуаціями (війною, швидкою зміною клімату).

«Експерти кажуть, що відбудова України після перемоги може обійтися майже в 350 мільярдів доларів. Але не менше за фінансову підтримку ми потребуємо людських ресурсів. Нам потрібні ентузіасти, які бажають відновити країну й можуть генерувати нові ідеї. Найкращий спосіб зробити це – зростити таких людей самостійно», – вважає координаторка STEM is FEM Єлізавета Коренко.


Коли

24 листопада,

17:00

Що

онлайн-лекція урбаніста Хана ван де Ветерінґа про відбудову України


Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Офіс міських проєктів «Урбанина» випустив уже дві частинка Довідника з відбудови міст. До першої частини довідника, де розповідали про велоінфраструктуру, додали розділи про види забудови й рішення їхнього відновлення, розділ з типовими вулицями й розділ про опорядження фасадів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі