Денний центр соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства почав роботу в Дніпровському районі, повідомляє КМДА.

Це філія Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству. З 1 вересня центр працював у тестовому режимі, за цей час по допомогу звернулися вже більше 180 людей. Серед них – і ВПО, які постраждали від насильства в умовах війни, зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

На базі центру можна отримати соціально-психологічну й первинну правову допомогу, взяти участь у семінарах, тренінгах, групах підтримки. Також планують проводити профілактичну роботу, щоби запобігати повторним випадкам насильства.

Крім того, працюють мобільні бригади, які, зокрема, оперативно реагуватимуть на випадки насильства.

Постраждалі від домашнього насильства або насильства в умовах бойових дій та окупації, а також ті, хто «переживає через війну», можуть звертатися по допомогу за телефоном 1500 (зі стаціонарного) або 0442721500 (з мобільного).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Майже 9 тисяч звернень щодо домашнього насильства та стресу через війну зафіксували в Києві станом на кінець вересня 2022 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі