КМДА закликає містян доєднатися до екомарафону «Знайди! Сортуй! Здавай!» і формування Національної мапи вторинної сировини.

Це серія заходів від Let's Do It Ukraine до Всесвітнього дня перероблення, який щороку відзначають 15 листопада. У такий спосіб активісти хочуть залучити якомога більшу кількість українців до сортування й перероблення вторсировини.

Киянам із 15 по 30 листопада пропонують знаходити нові пункти приймання вторсировини, позначати адресу й інші деталі на цій мапі. Якщо ж такі пункти існують тільки на мапі, то можна подати онлайн-заявку на їхнє видалення з переліку.

«Важливо, що окремі сортувальні баки на платформі не позначають, а лише пункти, у яких є адреса й контактний телефон», – розповідають організатори ініціативи.

Також із 17 по 25 листопада проводитимуть онлайн-тренінги про правильне поводження з відходами під час війни. Зокрема, планують розробити й презентувати карткову гру «Ековідповідальне життя».

Набори карткової гри передадуть до укриттів, де українці зможуть «корисно провести час за сигналів тривог», зазначають активісти.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі