Узимку у квартирах потрібно встановити температуру не більше 18 градусів і раціонально використовувати тепло, пишуть у КМДА. 

як зберегти тепло удома:

  •  Підготуйте вікна

Відрегулюйте фурнітуру вікон, щоб вони щільно зачинялися й не було протягу. Встановіть на вікнах гумові ущільнювачі, якщо вони відсутні або пошкоджені та втратили свою еластичність. Встановіть прозору тепловідбивну плівку на внутрішню частину віконних рам, так зване третє скло.

  • Подбайте про утеплення дверей

Утепліть ущільнювачем вхідні двері по периметру стулок. Якщо маєте подвійні вхідні двері, зачиняйте обоє. Завжди тримайте зачиненими додаткові двері на вході до під’їзду (тамбурні двері), перевірте, чи є доводчик, і зверніться до обслуговувальної організації, якщо його немає.

  • Зменште тепловтрати

Тримайте відкритими батареї: відсуньте меблі, підніміть штори, зніміть декоративні панелі. Наклейте фольгований тепловідбивний екран на стіну за батареєю.

Тримайте зачиненими всі вікна, зокрема на балконі або лоджії. Закривайте на ніч вікна шторами, ролетами, жалюзі, однак тримайте відкритою батарею.

Якщо опалення в будинку зникне, то важливо стежити за офіційними повідомленнями міської влади. Також можна обігріти одну кімнату додатковими джерелами тепла, якщо вони є. Вмикайте не більше одного обігрівача, бо може не витримати мережа. 

Якщо у квартирі немає додаткових джерел тепла, у Києві розгортатимуть пункти обігріву. 

Вони облаштовані дизельними генераторами, тепловими гарматами, буржуйками, дровами, шанцевим інструментом, туалетами, питною водою, раціями, ліхтарями, теплим одягом, посудом, запасами продуктів харчування й засобів гігієни.

Тут можна буде зігрітися, відпочити, випити чаю або каву, перекусити, взяти теплий одяг, підзарядити телефони.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Ми зробили великий гід, як зробити будинок чи квартиру незалежними від відключення світла. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі