Через відключення електропостачання в Києві почастішали виклики рятувальників на деблокування дверей ліфтових кабін. У КМДА закликають не користуватися ліфтами в періоди відключень електропостачання, адже вони бувають непердбачуваними.

Що робити, якщо застрягли в ліфті

  • По-перше, заспокоїтися. «Постарайтеся зрозуміти, що нічого страшного не сталося й не варто панікувати», – кажуть у департаменті муніципальної безпеки.
  • Не варто намагатися відчинити двері кабіни самостійно й натискати на всі кнопки поспіль.
  • Скористайтеся кнопкою виклику диспетчера чи номером телефону аварійно-ліфтової служби, повідомте про проблему й своє місцеперебування.
  • Якщо диспетчер чи аварійно-ліфтова служба не відповідають або не мають можливості приїхати, зателефонуйте до служби «101».
  • Якщо немає телефона або відсутній мобільний зв’язок, покличте на допомогу мешканців будинку й попросіть, щоб вони викликали рятувальну службу.
  • Після приїзду аварійної бригади чітко виконуйте її інструкції.

Якщо в очікуванні аварійної служби стало жарко, рятувальники радять розстебнути або зняти верхній одяг, а також помірно пити воду. Якщо стан не поліпшується, варто покласти речі на підлогу й сісти, витягнувши ноги.

Якщо в ліфтовій кабіні або в під’їзді немає оголошення з контактами служби, що обслуговує ліфт, потрібно повідомити про це ОСББ чи ЖЕК.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Українці запустили флешмоб, у межах якого залишають кошики в ліфтах у разі відключення світла. До наборів додають воду і їжу, що не псується, серветки, стаканчики, сміттєві пакети, заспокійливе.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі