UPD. «Укренерго» таки продовжила екстрені відключення світла в Київській області 28 жовтня, повідомили в ДТЕК «Київські регіональні електромережі». Через значні пошкодження й дисбаланс в енергосистемі можливі застосування більш тривалих відключень електропостачання, попереджає оператор.

«Укренерго» скасувала екстрені відключення світла в Київській області, які були запроваджені 27 жовтня, повідомили в ДТЕК «Київські регіональні електромережі».

«Від 00:45 28 жовтня всі домівки мешканців Київської області зі світлом», – пишуть у ДТЕК.

Водночас у Києві 28 жовтня із 08:25 екстрені відключення світла продовжуються, повідомляють у КМДА.

Ситуація в енергосистемі досі напружена, українців просять продовжувати обмежувати споживання вранці, з 08:00 до 11:00, і ввечері, із 17:00 до 23:00. У цей час не можна користуватися енерговитратними приладами: обігрівачами, пральними машинами, бойлерами, посудомийками тощо.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У ніч на 27 жовтня Росія вкотре атакувала обладнання магістральної мережі української енергосистеми в центральних областях, у результаті в Києві й області виник дефіцит потужності в розмірі 30% споживання. Через це в «Укренерго» заявили, що вводять у місті й області безпрецедентні екстрені обмеження. Зазначалося, що відключення стануть більш жорсткими й тривалими, а графіки перестали бути актуальними.

Редакція The Village Україна розбиралася, як влаштована українська енергосистема, що відбувається з нею через обстріли й чи може статися блекаут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі