Кабмін знизив до 0,25% річних кредитну ставку на проєкти з термомодернізації адміністративних будівель, шкіл та лікарень для громад, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Ідеться про кредити в межах програми «Енергоефективність громадських будівель в Україні» від Європейського інвестиційного банку в розмірі 300 мільйонів євро, яка була підписана два роки тому.

Проєкт буде орієнтований на малі та середні громади, які досі не мали практики реалізації масштабних міжнародних проєктів із термомодернізації, додав міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов. Такі проєкти мають сприяти зменшенню споживання енергоресурсів у майбутньому.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Верховна Рада улітку 2022 року ратифікувала угоду ЄІБ, яка передбачала термомодернізацію громадських будівель в Україні, зокрема дитячих садків, закладів охорони здоров’я, шкіл тощо. Для продовження реалізації проєкту «Енергоефективність громадських будівель в Україні» уклали угоди, які передбачають отримання грантової допомоги від ЄІБ на суму 5 мільйонів євро. Наразі домовилися направити 2 мільйони євро грантів для відновлення закладів охорони здоров’я.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі