Більшість компаній поновили роботу під час війни, проте третина не відкриває вакансії, ідеться в дослідженні експертно-аналітичний центр кадрового порталу grc.ua.

Згідно з даними досліджень центру, у березні лише 40,2% компаній зберегли комерційну діяльність, а 8,8% працювали частково. За два місяці більше половини (54,2%) опитаних підприємств й організацій зазначили, що їхня компанія працює, ще 16% повідомили, що бізнес працює, але лише в безпечних регіонах.

Зараз (кінець вересня – початок жовтня) 93% опитаних підприємств й організацій здійснюють комерційну діяльність. Продовжують працювати в повному обсязі 61% компаній. Третина компаній зберегла діяльність частково, у них працюють лише підрозділи в умовно безпечних регіонах країни. 

Кожна п’ята компанія (21%) зараз набирає персонал на всі напрями бізнес-діяльності. Набирають персонал лише на стратегічні напрями діяльності 27% опитаних компаній. Ще 19% підприємств й організацій здійснює тимчасовий набір на заміну тим співробітникам, які релокувалися через війну або захищають нашу країну в ЗСУ.

Третина компаній не відкриває нові вакансії з різних причин: у когось поставлений набір нових співробітників на паузу (6%), хтось перебуває в жорсткій економії через кризу (4%), деякі компанії не відчувають потреби в нових працівниках (14%). Про скорочення персоналу говорять у 8% опитаних компаній.

Серед тих компаній, які здійснюють набір персоналу, більшість (42%) має потребу в точковій заміні співробітників. Кожна десята компанія шукає спеціалістів, які здійснюють продажу товарів і послуг.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Водночас 98% українців стикаються з проблемами під час працевлаштування під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну, свідчить дослідження порталу з пошуку роботи Grc.ua.

Більше 40% опитаних українців втратили роботу через повноформатну війну, ще 22,5% отримують неповну зарплатню. Водночас 25% українців, які мають роботу, побоюються, що найближчим часом потраплять під скорочення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі