У КМДА розробили алгоритм дій, якщо повітряну тривогу оголосили до початку навчань у школі. 

Що робити в разі оголошення сигналу повітряної тривоги перед початком освітнього процесу:

  • працівники закладів освіти й учні, які під час тривоги перебувають вдома або у дорозі до школи, мають йти до найближчого укриття;
  • якщо тривогу оголосили під час приходу дітей до школи, вони разом із працівниками закладу, батьками або ж іншими супроводжувальниками переходять в укриття;
  • під час повітряної тривоги, після того, як усі учні перейшли в укриття, діти / учні до закладів освіти не приймаються до оголошення сигналу «Відбій повітряної тривоги»;
  • заклади загальної середньої й позашкільної освіти після відбою тривоги продовжуватимуть освітній процес (у цей день) у дистанційному форматі. Онлайн-навчання має розпочатися не пізніше ніж через годину після відбою повітряної тривоги.

«Адміністрація закладу може ухвалити рішення щодо організації освітнього процесу в змішаному режимі, про що оперативно інформуватиме працівників, учнів, батьків. Для учнів, які до оголошення повітряної тривоги зайшли до навчального закладу, буде організоване офлайн-навчання».

  • Заклади дошкільної освіти розпочинають роботу не пізніше ніж за годину. Рішення ухвалює адміністрація закладу, про що інформує працівників і батьків.
  • Якщо діти перебувають в укритті закладу освіти під час повітряної тривоги, батьки можуть забрати їх лише після відбою.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Через загрозу ракетних обстрілів Росії заклади освіти Києва з 17 жовтня працюють у змішаному форматі: доступні як онлайн, так і офлайн-форми навчання.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі