У застосунку «Київ Цифровий» зʼявилася можливість підписатися на сповіщення про високий рівень забрудненості повітря в місті, повідомляє КМДА.

Такі сповіщення надходитимуть, якщо індекс якості повітря у всьому місті становитиме 75 і вище, тобто відповідатиме значенню «високий рівень забрудненості».

«Цей сервіс передусім буде корисний для батьків маленьких дітей, людей зі слабким здоров’ям й осіб похилого віку. У разі отримання повідомлення про погіршення стану повітря в Києві буде варто відкласти довгі прогулянки й відмовитися від фізичних навантажень», – зазначив начальник управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

Щоб отримувати такі попередження, потрібно дозволити додатку надсилати їх у налаштуваннях.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві діє мережа з пʼяти референтних (високоточних) пунктів спостережень за станом повітря й 40 індикативних.

На референтних станціях автоматично вимірюється пил у трьох фракціях (РМ1.0, PM2.5 та PM10), діоксид азоту, діоксид сірки, оксид вуглецю, аміак, приземний озон, сірководень і формальдегід, а також метеорологічні показники. Ці дані можна в режимі реального часу спостерігати на сайті.

Станція моніторингу якості повітря в Києві. Фото: Олена Панченко

Індикативні станції аналізують повітря за показниками, як-от: пил, діоксид сірки, оксид азоту, озон, сірководень, летючі органічні речовини. Дані з обох видів пунктів моніторингу доступні застосунку «Київ Цифровий».

Голова управління екології Олександр Возний в інтервʼю The Village Україна детально розповідав про систему моніторингу за станом повітря в Києві.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі