В Одесі розробили концепцію всесвітньої виставки Експо-2030, яку можуть провести в Україні. 

Експо-2030 – міжнародна виставка, на якій демонструють найновіші технічні і технологічні досягнення. Вона триватиме з 26 квітня по 14 жовтня у 2030 році.

«Ми віримо, що виставка майбутнього – це та, де нічого не витрачається. Одеса Експо-2030 робить акцент на відповідальному проектуванні», – повідомили організатори.

На основі аналізу природних особливостей майбутнього виставкового майданчика (а це ділянка 200 гектарів на березі моря) та його околиць, створили дизайн виставки та планують розробити чітку організаційну логіку розподілу основних компонентів Експо, зберігати та покращувати природні аспекти ділянки для майбутнього використання та розробити генеральний план, який працюватиме як спадщина в соціальному та економічному плані.

Концепт під назвою «Відродження. Технології. Майбутнє» підготувало Британське архітектурне бюро «Zaha Hadid Architects» у співпраці з українськими архітекторами та партнерами.

Зараз на території, де планують провести виставку, зрошені поля. Будувати інфраструктуру під виставку почнуть тоді, коли у Франції оберуть переможця, повідомив «Суспільному» директор Департаменту інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, міжнародного співробітництва і туризму Роман Григоришин.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Одеса подала заявку на проведення міжнародної виставки у 2021 році. В рамках цієївиставки, що відбувається раз на п’ять років, країни презентують свої здобутки в інноваціях, технологічних розробках, демонструють свою культуру, традиції та пропонують бачення майбутнього.