У Львові для переселенців переобладнають колишній туберкульозний диспансер, повідомляє видання DW. 

У лікувальному корпусі на вулиці Замарстинівській з червня мала працювати клінічна лікарня планового лікування, реабілітації та паліативної допомоги. 

Львівська міська рада/Львівський портал
Львівська міська рада/Львівський портал

Але у міськраді вирішили виділити цей корпус під житло для переселенців, які потребують медичного супроводу або ж реабілітаційної допомоги. 

«Ми вирішили прив'язати будівлю до закладу охорони здоров'я. Бо внутрішньо переміщені особи проживатимуть тут орієнтовно п'ять років. Після цього це теж має бути заклад охорони здоров'я. Ми беремо на себе зобов'язання за потреби надавати медичну допомогу, у нас є мобільні паліативні чи реабілітаційні бригади, ми можемо виїжджати на місце», – пояснює вибір приміщення керівник Другого територіального медичного об'єднання Львова Андрій Миськів.

Львівська міська рада/Львівський портал
Львівська міська рада/Львівський портал

Фінансуватиме реновацію будівлі буде Міжнародна фінансова корпорація (IFC). Минулого тижня у Львові підписали грантовий договір з представництвом Європейського Союзу та IFC. Західні партнери готові надати українським містам 25 мільйонів євро, з яких Львів отримає приблизно п'ять мільйонів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі