У Львові оголосили реєстрацію на два всеукраїнські відкриті архітектурні конкурси, аби обрати кращі проєкти центру реабілітації та соціального житла у межах системи реабілітації «Незламні», повідомляє Львівська міська рада.

Будівництво багатоквартирного комплексу на вулиці Івана Миколайчука

Це має бути проєктна пропозиція багатоквартирного комплексу на двох земельних ділянках з прибудованими приміщеннями громадського призначення. У складі комплексу хочуть також створити центр соціальної та професійної адаптації і дитячий центр.

На першому етапі збудоване житло буде призначене для тих, хто проходить реабілітацію у Львові. Надалі його можна буде використовувати, щоб вирішити житлові проблеми соціально вразливих категорій населення.

До участі запрошують архітекторів та групи архітекторів, які вже мають досвід реалізації багатоквартирних будинків середньої поверховості. Призовий фонд складає 600 тисяч гривень.

Детальніше з умовами конкурсу можна ознайомитися тут. Для участі у конкурсі необхідно заповнити форму за посиланням.

Реабілітаційний центр на вулиці Івасюка в Брюховичах

Учасникам архітектурного конкурсу пропонують розробити реконструкцію будівлі лікарні з надбудовою третього поверху та добудовою частини приміщень. Також очікують фасадних рішень для інших об’єктів на території лікарні та загального образного рішення реабілітаційного центру.

Долучитися можуть архітектори та групи архітекторів, які мають досвід  проєктування громадських об'єктів, зокрема лікувально-профілактичних закладів. Призовий фонд складає півтора мільйона гривнень.

Детальніше ознайомитися з програмою можна тут, а заповнити форму для участі – тут.

Реєстрація на обидва конкурси триватиме до 17:00 30 жовтня. До 2 листопада треба буде подати конкурсні проєкти в цифровому й друкованому вигляді. Переможців обіцяють визначити до 16 грудня 2022 року.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У середині червня стало відомо, що у Львові збудують національний реабілітаційний центр «Незламні». Це має бути не одна будівля, а ціла екосистема з новою трамвайною лінією від центру міста. Там уже відкрили протезну майстерню та встановили перші протези.


Також у Одесі проведуть відкритий архітектурний конкурс на проєкт Театральної площі. Подавати конкурсні роботи можна до 17:00 20 грудня 2022 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі