Центр підтримки для переселенців із Краматорська відкрили біля метро «Осокорки» у Дарницькому районі Києва, повідомляє КМДА.

У хабі реєструють мешканців Краматорська, які переїхали до Києва чи області; надають послуги юриста та психолога, допомогу із працевлаштуванням, гуманітарну допомогу. Працює також дитячий центр.

Загалом у хабі консультують девять спеціалістів. Аби підготуватися до відкриття центру, витратили місяць.

Крім того, в одній будівлі з хабом відкрили сімейну амбулаторію, де працюватимуть лікарі з Краматорська – два педіатри та два сімейні лікарі.

Це вже другий хаб, який відкрили у місті для людей, змушених покинути свої домівки через війну (перший – для переселенців із Маріуполя).

Центр для переселенців із Краматорська розташований за адресою: вулиця Завальна, 1-В. Він працює із понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00, а також у суботу з 9:00 до 15:00.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наразі в Києві зареєстровані 185 697 внутрішньо переміщених осіб, із них 31 765 дітей. У Дарницькому районі – 30 597 внутрішньо переміщених осіб, серед них 5 206 дітей. Із Краматорська зареєстрували 791 людину.

У Києві також працюють консультаційні центри для переселенців у різних районах. Дні та години роботи можна подивитися за посиланням.

Загалом понад 7 мільйонів українців стали переселенцями через війну.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі