Київрада збільшила резервний фонд бюджету міста на 1,5 мільярда гривень і перерозподілила видатки на більш пріоритетні напрями, повідомив директор департаменту фінансів Володимир Репік.

На оновлення парку машин для «швидкої» допомоги спрямують 200 мільйонів гривень. Таку ж суму спрямують районним у місті Києві державним адміністраціям на поповнення капіталу комунальних підприємств. Ще 500 мільйонів гривень – у «Київтеплоенерго».

Також департамент транспортної інфраструктури отримає 337 мільйонів гривень на утримання шляхопроводів і вулично-дорожньої мережі. Збільшили видатки й на програму «Захисник Києва» (на 400 мільйонів гривень) і департаменту будівництва і житлового забезпечення (250 мільйонів): це кошти на придбання житла, щоб надавати його в тимчасове користування.

Через війну призупинять будівництво й капільний ремонт на деяких об’єктах Програми економічного та соціального розвитку міста. Сума зменшення бюджету сягає 6,3 мільярда гривень.

Директор департаменту фінансів зазначив, що після повномасштабного вторгнення РФ уряди іноземних держав перерахували до бюджету Києва 109,7 мільйонів гривень, або 3 мільйони доларів за поточним курсом. Це кошти на ліквідацію наслідків воєнних дій.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Бюджет Києва на 2022 рік ухвалили в грудні 2021 року. Київ недоотримає приблизно третину доходів через війну, заявляв мер міста Віталій Кличко. Як бюджет перерозподілили з огляду на повномасштабне вторгнення, дивіться за посиланням.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі