У Великомостівській громаді на Львівщині встановлюють модульні укриття, повідомляє Львівська ОВА. 

На території дитячого садка в селі Купичволя встановили модульну конструкцію, адже садок не мав свого укриття. Модульний бункер облаштували дитячими меблями й запасом питної води. Саме сховище розраховане на 25 місць.

Таку ж конструкцію встановлюють на території школи в селі Бутини. Там укріплюють споруди, зокрема насипають ґрунт, облаштовують вхід до укриття та встановлюють вхідні двері. Це сховище розраховане на одночасне розміщення 100 осіб.

Вартість модульного бункера становить понад 200 тисяч гривень. Кошти виділили з місцевого бюджету Великомостівської територіальної громади.

«Такі модульні бункери чудова альтернатива, щоб забезпечити в найкоротші терміни захисними укриттями будь-які заклади чи установи, що не мають своїх сховищ або потребують додаткового облаштування для захисту. Встановлюють і виготовляють їх дуже швидко, до 3 днів», – Андрій Дяченко.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Концепцію таких укриттів розробили компанії «Індустрія ЛВ» й «Хоббіт Хаус». Це модульні захисні сховища, основа яких виготовляється з бетону марок Б35-Б40 (такий бетон використовують для будівництва бункерів). Основу заглиблюють під землю на 1 метр і роблять насип висотою 2,1 метра, укритий травою. Таким способом укриття зовні схожі на нори гобітів, вигаданого народу з книг Джона Р.Р. Толкіна. 

Такі укриття можна застосовувати й для зберігання продуктів харчування, цінностей.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі