Київ закупив резерв калій йодиду, повідомили в Київській міськраді. 

Йодид калію отримали всі десять РДА міста. За безпосереднє планування, підготовку, організацію й у разі потреби здійснення евакуації у своїх районах відповідають районні евакуаційні комісії. Якщо постане потреба в евакуації, йодид калію видаватимуть населенню, яке потрапило в зону забруднення, на евакуаційних пунктах, відповідно до рекомендацій медиків.

Також запаси йодиду калію має департамент охорони здоров’я КМДА, який у разі загрози виникнення радіаційної небезпеки забезпечить ним комунальні заклади охорони здоров’я й сімейних лікарів міста.

Крім цього, йодид калію можна купити в аптеках Києва.

Водночас у міськраді наголосили, що інформація, поширена в мережі, про те, що в школи Києва нібито планують доставити препарати йоду й видавати учням, некоректна. «Жодних розпоряджень щодо збору згоди від батьків на прийом школярами йодиду калію департамент освіти і науки КМДА також не давав».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У разі аварії на атомній станції Міністерство охорони здоровʼя рекомендує використовувати калій йодид. Такий захід називають йодною профілактикою. 

Раніше ми розповідали, чим калій йодид зможе допомогти в разі вибуху на ЗАЕС, чому його слід використовувати одноразово й не можна замінити іншими препаратами. Читайте матеріал за посиланням.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі