Щонайменше 23 людини загинули і 28 поранені внаслідок ракетного удару по цивільних біля Запоріжжя, повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Це попередні дані. Росіяни завдали удару по гуманітарній колоні на виїзді з міста. Люди стояли в черзі для виїзду на тимчасово окуповану територію, щоб забрати своїх родичів, відвезти допомогу. На місці працюють рятувальники.

По Запоріжжю росіяни випустили 16 ракет із застосуванням ЗРК «С-300», повідомив заступник керівника ОП Кирило Тимошенко. Чотири ракетних удари нанесли в районі авторинку, а також біля скупчення транспорту на виїзді з тимчасово окупованих територій.

1 жовтня оголосили Днем жалоби у Запоріжжі й Запорізькій області.

UPD. Кількість загиблих зросла до 25, повідомляє Офіс генпрокурора. Близько 50 людей отримали поранення, серед потерпілих є діти. 

Гепрокуратура вже відкрила провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (частина 2 статті 438 Кримінального кодексу). Згідно з даними слідства, росіяни нанесли ракетні удари близько 7:30 30 вересня.

UPD. Станом на 12:00 кількість поранених зросла до 62 людей. П’ятирічній дитині осколок потрапив в живіт, лікарі боряться за її життя. Трирічна дитина вижила, але залишилася сиротою, повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

UPD. Кількість поранених збільшилася до 74 людей, повідомили «Суспільному» в Нацполіції Запорізької області.

UPD [20:00]: 30 загиблих та 88 поранених внаслідок ракетного обстрілу Запоріжжя. Серед померлих 11-річна дівчинка та 14-річний хлопчик. Поранена також трирічна дівчинка.

«На жаль, маємо втрати і серед поліцейських. Загинув 36-річний працівник місцевого Управління стратегічних розслідувань. Ще 27 поліцейських Бердянського райуправління отримали поранення, четверо з них– у тяжкому стані. Хлопці були на службі, забезпечували правопорядок», – розповіли у Нацполіції

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Іван Федоров, Олександр Старух, Андрій Єрмак