Українсько-канадська компанія Saint Javelin збирає мільйон доларів на зимовий одяг і генератори для українських захисників і захисниць.

«З початком зими умови бойових дій для українських воїнів стануть набагато складнішими. Saint Javelin прагне виділити по 200 доларів на термоодяг і медичне обладнання на одного військового, а на інші кошти придбати генератори, які є вкрай важливими для забезпечення українських захисників електроенергією на передовій», – повідомили The Village Україна в компанії.

Використовуючи кошти з продажів мерчу, компанія вже закупила зимовий одяг і генератори для різних підрозділів ЗСУ на понад 100 тисяч доларів. Але щоб досягти мети в мільйон доларів, потрібна підтримка й допомога.

Щоб привернути більше уваги, Saint Javelin використовує культовий клич з «Гри престолів»  «Зима близько».

Допомогти ЗСУ пережити зиму й задонатити можна тут.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Saint Javelin – один із головних символів українського спротиву у війні проти Росії. Дизайнер Кріс Шоу поєднав у ньому зображення Богородиці й американського протитанкового комплексу Javelin, а канадський журналіст Крістіан Боріс перетворив його на віральний мем та інструмент збирання пожертвувань на підтримку України. Тепер Saint Javelin – це ціла імперія мемів, яка зібрала понад 2 мільйони доларів, передала атрибутику президенту України та розвиває понад десять колекцій із різними персонажами, серед яких набирає обертів Saint HIMARS.

Ми говорили з Крістіаном Борісом про «Святу Джавеліну», її популярність і скандали навколо. Читайте матеріал за посиланням.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі