Факультет інформатики Києво-Могилянської академії створив IT-курси для військовослужбовців, які втратили здоров’я через війну, зокрема для учасників бойових дій з інвалідністю (перша чи друга група), повідомляють у Київському міському центрі допомоги учасникам АТО.

Курс триватиме від 9 до 12 місяців. Основна спеціалізація, яку зможуть отримати випускники, – молодший спеціаліст із веброзроблення. Ветеранів навчатимуть основ програмування, комп’ютерних алгоритмів, вебтехнологій, розробленню користувацького інтерфейса, інструментів і принципів веброзроблення.

Навчання буде відбуватися онлайн за допомогою платформ Moodle, Microsoft Teams і Zoom. Водночас планують і «певну кількість» офлайн-зустрічей, щоби допомогти військовим з адаптацією до освітнього процесу.

Курси відкривають і для того, щоб ветеранам війни було легше адаптуватися до цивільного життя й стати соціально активними: «Зважаючи на особливості професіональних вимог в ІТ-галузі, ми можемо стверджувати, що особи з інвалідністю можуть стати повноцінними членами команди й отримати нові виклики. У більшості ІТ-проєктів дозволяється віддалена робота, і максимально підходить особам з інвалідністю. Достатньо високий рівень зарплати в ІТ-галузі дозволить забезпечити базові потреби випускників, а можливо, і їхніх родин»,  коментують у Київському міському центрі допомоги учасникам АТО.

За детальною інформацією можна звертатися до Київського міського центру допомоги учасникам АТО (0 800 300 633), треба обрати з’єднання зі спеціалістом медичного відділу.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Український ветеранський фонд запустив програму фінансування ветеранського бізнесу на суми від 500 тисяч до мільйона гривень. Прийом заявок триватиме до 5 жовтня.

Також ветерани й члени їхніх сімей, які мають статус ВПО, зможуть отримати до 20 тисяч гривень відшкодування за товари для ведення власного бізнесу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі