Начальнику управління КО «Київзеленбуд» повідомили про підозру за фактом розтрати бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт скверу, повідомляє Київська міська прокуратура.

Згідно з експертизою, ідеться про збитки на суму більше 700 тисяч гривень.

За даними слідства, у грудні 2021 року «Київзеленбуд» уклав договір з підрядником щодо проведення капітального району в сквері Соломянського району Києва. Підрядник не виконав роботи в повному обсязі та вніс до актів неправдиві відомості щодо обсягів робіт і вартості матеріалів. Начальник управління був про це поінформований, але попри це підписав акти.

Наразі голові управління повідомили про підозру. Якщо його визнають винним, то йому загрожує покарання за частиною 5 статті 191 і частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем та декларування недостовірної інформації).

У першому випадку можна отримати позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із позбавленням права обіймати посаду на строк до трьох років і з конфіскацією майна.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Київське комунальне об’єднання «Київзеленбуд» підпорядковується департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Київської міської державної адміністрації.

Про обшуки в «Київзеленбуді» КМДА повідомляла ще 22 вересня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі