Команда порталу PlayUA створила інструмент, який допоможе уникати російських відеоігор на сервісі Steam. 

«Steam-куратор» маркуватиме ігри, які розробили в РФ. Підказки можна буде знайти під скриншотами із кадрами з ігор або нижче, під кнопками придбання.

«Промаркувати абсолютно весь руснявий мотлох у ціновому діапазоні до 80 гривень навряд чи вийде, тож першочергово тут зібрано ігри, які вам можуть порекламувати або порадити за межами Steam», – уточнюють розробники.

Про російські ігри, які не потрапили до переліку «куратора», просять повідомляти на сервері PlayUA в Discord у форумі «Обережно, русняві ігри» або тегнувши команду у Twitter.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Компанія Valve, розробник відеоігор і власник сервісу Steam, від початку повномасштабної війни не підтримувала українських геймдевів, відзначає НВ. Навесні Valve заблокувала на Steam платежі розробникам із Росії, Білорусі, а також з України. Проблему вирішили тільки після втручання Мінцифри.


Українська студія Bunker 22 показала перший трейлер компʼютерної антистрес-гри Putinist Slayer. Розробники описують гру як «екшн-гру про знищення путіністів у глибокому космосі».


Студія Starni Games розробила гру, де треба вижити в російській окупації. Вона вже доступна в демоверсії. Гра містить три візуальні новели, де події розгортуються в Гостомелі, Бучі й Маріуполі. Завданням гравця буде зберегти собі життя й евакуюватися з окупації.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі