На розмінування всієї території України потрібно, як мінімум, десять років, заявив під час брифінгу заступник голови ДСНС України Роман Примуш.

Особливо небезпечними зараз залишаються водні екваторії та ліси. Зокрема, у ліси на Київщині не можна буде ходити ще рік.

«На сьогодні ми можемо сказати, що найближчий рік у цій інтенсивності роботи до лісу точно не можна буде. Якби всі підрозділи піротехніків працювали в Київській області, то цей період був би значно коротший. Але основну частину передислокували в Харківську область», – підкреслив Примуш.

У Київській області основна інфраструктура вже безпечна, додав Роман Примуш. Якщо небезпека є, то це поодинокі вибухонебезпечні предмети, а не мінні поля. А в Харківській області замінований цілий житловий фонд. Тому основні підрозділи фахівців з розмінування працюють там.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


За найоптимістичнішими прогнозами, для розмінування всієї території України треба 5–7 років, повідомляли раніше в МВС. У Київській області розмінували вже всі деокуповані населені пункти. Там знищили близько 50 000 вибухонебезпечних предметів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі