Для дітей з села Великодимерської громади, чию школу зруйнували окупанти, облаштовують освітній простір у місцевому будинку культури, повідомила керівниця проєкту Ганна Новосад.

У новому освітньому просторі зможуть навчатися учні старших і початкових класів, вони матимуть доступ до «комфортного дистанційного навчання».

Також у приміщенні зруйнованої актової зали хочуть облаштувати класи для учнів початкової школи.

Актова зала, у якій створять класи для учнів початкової школи

Додатково до навчання в школі в освітніх просторах проводитимуть позакласні уроки зі шкільних предметів і заняття з профорієнтації, а також надаватимуть дітям емоційну підтримку.

Незабаром в освітньому центрі мають зʼявитися гаджети й навчальні матеріали.

Село перебувало під окупацією три тижні. Новосад розповідає, що окупанти підірвали школу й садок, відступаючи з Київщини. Це були єдині навчальні заклади в населеному пункті.

Залишки зруйнованої школи

Спалений окупантами садок

«Усі 500 дітей залишилися без доступу до освіти взагалі. Єдиний вцілілий автобус зараз возить малечу 22 кілометри щодня в найближчу школу, а старші вчаться лише онлайн», – пояснює Новосад.

Окрім цієї громади, ще 12 таких просторів облаштували в Київській і Чернігівській областях. Проєкт реалізують за кошти організації Save the Children і проєкту урядових реформ SURGe.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі