На честь героїв «Азовсталі» встановлять меморіал на Співочому полі, розповіла в інтерв’ю «УП» керівниця патронатної служби полку «Азов» Олена Толкачова.

За її словами, саме це місце «підходить за всіма архітектурними й візуальними нормами», неподалік є меморіал воїнам Другої світової війни.

Меморіал хочуть встановити до зими, але кажуть, що архітектурна форма, яку планують втілити, «доволі масштабна і складна».

Візуалізацію розробив архітектор, який теж служив в «Азові». Наразі проєкт на розгляді в КМДА.

Водночас Толкачова відзначає, що «є низка бюрократичних процедур, які зараз абсолютно не доречні».

Крім власне зведення комплексу, планують зробити реконструкцію сходів, що ведуть від набережної Дніпра, облаштувати доріжки, висадити зелені насадження.

Перед створенням комплексу треба почати процес поховання українських захисників. Урни з їхнім прахом перебувають у крематорії, але деякі родичі забрали їх додому. Натомість частина родин не хоче кремувати тіла воїнів із релігійних міркувань, тому вони чекають спорудження меморіалу, щоби поховати своїх близьких.


У Києві, біля Бабиного Яру, відкриють військове кладовище. Під Києвом збираються побудувати Національне військове меморіальне кладовище.

Крім того, у Львові планують побудувати Меморіальний комплекс Героїв України.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі