У Києві працюють лише 60% дитячих садків, повідомив департамент освіти і науки КМДА.

Протягом липня-серпня цього року комісії перевірили стан укриттів у закладах дошкільної освіти. Комісія визначила, що 40% дитсадків не готові до офлайн роботи.

«У департаменті зауважують, що одночасно в закладі дошкільної освіти може перебувати стільки дітей і працівників, на скільки розраховано укриття. Це одна з головних вимог і єдине обмеження щодо прийому дітей у садочки Києва», – кажуть у КМДА.

Якщо садочок, який відвідує дитина, не працює, батьки можуть перевести її до іншого. Для цього треба створити заявку в системі електронного запису «СЕЗ ЗДО». А ті, хто ще очікує на запрошення, можуть додати до переліку обраних садочків номери тих, які мають укриття й функціонують у звичайному режимі.

Крім того, у садочки більше не потрібно подавати довідку, що обоє батьків працюють, заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський

«Не буде ніхто вже довідки й просити. Управлінці й директори знають про це. Рішення про ці довідки ухвалювали, коли в Києві було мало людей. Тому тим, хто був в Києві й працював, треба було дітей чимось займати, й ухвалили ось таке рішення. А коли повернулися кияни, у місто приїжджали ВПО, то ми його, звісно, скасували», – підкреслив Мондриївський.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наприкінці серпня в КМДА заявили, що дитячі садочки в Києві зможуть відвідувати тільки ті діти, чиї батьки мають роботу або служать у війську чи правоохоронних структурах. Роботу повинні були мати обоє батьків, також вони мають підтвердити це відповідними документами з місця працевлаштування.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі