Google запускає секретний проєкт швидкісного лазерного звʼязку, пише CNBC. 

Оскільки проєкт секретний, усіх деталей поки не розкривають. Але в Google зазначили, що його місія полягає в тому, щоб керувати «гіпершвидкими, надзахищеними й високоефективними складними комунікаційними мережами, які охоплюють землю, море, повітря, ближній і глибокий космос».

Технологія лазерного зв’язку, якою володіє компанія, «експоненціально більшого масштабу та швидкості, ніж будь-що, що існує сьогодні». Також у Google запевняють, що світлова лазерна технологія Aalyria, яку вони називають Tightbeam, зберігає дані захищеними від погоди й забезпечує підключення там, де не існує допоміжної інфраструктури.

«Tightbeam радикально поліпшує супутниковий зв’язок, Wi-Fi у літаках і на кораблях, а також стільниковий зв’язок усюди», – заявили в компанії.

Aalyria заявила, що цей проєкт підтримує підрозділ оборонних інновацій США. І компанія має з ними комерційний контракт на 8,7 мільйона доларів. Компанію очолить генеральний директор Кріс Тейлор. Він є експертом з національної безпеки, керував іншими компаніями, які співпрацювали з урядом.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі