Одеська група програмістів «Технарі» розробила застосунок «єППО», який допоможе українським військовим збивати російські ракети «Калібр». Розроблення вже схвалили у ПвК «Південь» й у Мінцифри, пише один із розробників застосунку Генадій Сульгін.

Застосунок дозволяє користувачам негайно повідомляти локаторників і зенітників із сил ППО про побачену ракету або іншу повітряну загрозу. Це потрібно, щоб виявити ракету на малих висотах, де її не можуть виявити локатори, зате можуть побачити наземні спостерігачі.

«Установивши «єППО» на смартфон, кожен громадянин України, який побачив повітряну ціль, зможе натиснути на велику червону кнопку на екрані смартфона й за кілька секунд на моніторах командирів бригад, дивізіонів і батарей ППО з’являться позначки про виявлення безпілотників і крилатих ракет орків у нашому ближньому й дальньому тилу. Черговий офіцер командного пункту ППО на підставі інформації від РЛЗ ЗСУ й від наземних спостерігачів видасть швидку й точну вказівку зенітникам. І російська ракета буде збита», – пояснюють принцип роботи застосунку розробники.

Застосунок уже представили командирам підрозділів з’єднань ППО повітряного командування «Південь» і передали для дослідної експлуатації у військові частини й з’єднання, відзначив Сульгін.

Крім того, розробники домовилися з Мінцифрою про захист даних застосунку й інтеграцію «єППО» в «Дію».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У застосунку «Дія» вже працює чат-бот «єВорог», куди можна надсилати фото й відео, де видно перебування російських військ і їхньої техніки. Дані будуть перевіряти й надсилати до ЗСУ: українська армія зможе бачити переміщення ворога в реальному часі й знешкодити його. Ми розповідали, як скористатися чат-ботом.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі