В Одесі запустили пасажирський маршрут «Північ-Південь», який у міській раді назвали «найдовшим у Європі».

З 13 вересня 40 вагонів маршруту курсують між вулицею Паустовського й 11-ю станцією Люстдорфської дороги через Лузанівку, Пересип, центр міста, залізничний вокзал і Південно-Західний масив.

Довжина маршруту 29 кілометрів. Від першої станції до крайоні можна доїхати за дві години й дві хвилини. Інтервал руху трамваїв між станціями до шести хвилин.

«Про те, щоб поєднати Київський і Суворовський райони, говорили останні 30 років. З 2015 року ми почали реалізацію проєкту трамвайного сполучення «Північ- Південь». Для цього була проведена титанічна робота: капітальний ремонт на вулицях Софіївській, Преображенській, Новощепному ряді, узвозі Маринеска, Тираспольській площі тощо. Й ось цей урочистий день настав» зауважив мер Одеси Геннадій Труханов.

Попри те, що в міськраді назвали цей маршрут «найдовшим у Європі», він таким не є. Бо в Європі є найдовша трамвайна лінія у світі  Kusttram у Бельгії. Маршрут довжиною 68 кілометрів проходить уздовж бельгійського узбережжя між кордонами з Францією й Нідерландами. Між кінцевими станціями Knokke-Heist і De Panne трамвай робить 68 зупинок. У літню пору він ходить що 10 хвилин.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі