Міський голова Києва Віталій Кличко запропонував допомогу у відбудові міст і селищ агломерації, які найбільше постраждали під час захисту столиці від російських окупантів.

Допомога, зокрема, може бути у вигляді дотації на відновлення об’єктів, що постраждали під час бойових дій у передмістях у лютому-березні 2022 року.

«Спільно захищаючи столицю від російського агресора, ми ще раз упевнилися у важливості нашого об’єднання в асоціацію «Київська агломерація», яку ми створили у 2019 році», – зазначив міський голова.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Київська агломерація включає столицю і її передмістя: Бровари, Бориспіль, Васильків, Вишгород, Вишневе, Боярку, Обухів, Ірпінь, Бучу, Фастів, Білу Церкву й інші населені пункти. Агломерація існує фактично, але не закріплена законодавчо. Існує лише обʼєднання «Київська агломерація» у формі асоціації.

Ми розповідали про те, чому під час війни юридичне створення київської агломерації стало ще більш актуальне. Зокрема, ми писали про те, як вирішили транспортні проблеми Києва й передмість.

Київ уже допоміг прокласти новий водогін, що зʼєднав Київ з Ірпенем. Потреба в ньому виникла через бойові дії й зруйновані комунікації.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Олексій Кулеба