Селище міського типу Коцюбинське збільшили на 3000 гектарів за рахунок території Києва, ідеться в рішенні Верховного Суду. 

Київська міська рада подала позовну заяву, у якій оскаржувала рішення Бучанської райради про збільшення території селища. Разом із цією заявою Київська міська рада подала заяву про те, щоб заборонити підприємтсвам й установам вносити зміни до Державного земельного кадастру на підставі проєкту землеустрою щодо встановлення меж селища Коцюбинське. 

«Тобто всупереч чинному законодавству фактично в односторонньому порядку змінено межі столиці України – міста Києва. Це дає підстави вважати, що спірне рішення має очевидні ознаки протиправності поза розумним сумнівом», – ідеться в заяві Верховного Суду.

Водночас у Верховному Суді зауважили, що наявність очевидних ознак протиправності рішення Бучанської райради не означає, що таке рішення справді є протиправним, оскільки справу ще розглядатимуть по суті.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Коцюбинське – селище міського типу у Київській області. Адміністративний анклав Святошинського району міста Києва, але підпорядковується Бучанській райраді. 

Раніше говорили про приєднання Коцюбинського до Києва. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі