У Києві планують створити муніципальний банк, повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Його хочуть створити на базі АТ «Банк Січ», який є несплатоспроможним. Щоби вивести його з ринку, уже подали заявку на участь у відкритому конкурсі.

Таким способом хочуть зберегти робочі місця й виконати зобовязання перед бізнесом і вкладниками банку:

«На ринку виникла унікальна ситуація, коли банк, який продовжує працювати й виконує всі свої зобов’язання, можна придбати за менші кошти й не очікувати півтора-два роки, що потрібні для створення нового банку. Для міста придбання наявного банку й перетворення його на муніципальний, а також утримання цього банку коштуватиме на рік менше, ніж сьогодні витрачається на комісії за обслуговування в інших банках», – прокоментував заступник голови КМДА.

За словами Поворозника, такий банк стане «універсальним інструментом» для проєктного фінансування й роботи з міжнародними фінансовими організаціями й іноземними інвесторами, що потрібно для відновлення інфраструктури й економіки загалом.

Він додав, що муніципальний банк дозволить оптимізувати фінанси міста й зекономити кошти громади.

UPD на 13 вересня. Київрада не підтримала створення муніципального банку, повідомила депутатка Ксенія Семенова.

«У нас уже був банк «Хрещатик». Закінчилося схемачем державного масштабу. Попри обіцянки, що цього разу точно буде інакше, голосів не зібрали», – зазначила вона.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


АТ «Банк Січ» заснували у 2011 році. Його головний офіс розташований в історичному центрі Києва (Несторівський провулок, 6).

Із 6 вересня банкам дозволять продавати населенню більше валюти.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: «Банк Січ»