Архітектор з Києва Петро Владіміров і польська активістка Зофія Яворовська збирають у Польщі вживані вікна, щоби до зими засклити домівки в Україні, пише «Хмарочос».

Проєкт, у межах якого волонтери шукають, каталогізують, пакують і відправляють рами в Україну, отримав назву «Вікна». Станом на кінець серпня вдалося зібрати 553 екземпляри.

«Розбиті та пошкоджені вікна – це найперший і найбільш очевидний наслідок обстрілів. У мене залишилося багато знайомих в Україні, які підказали, кому саме вони потрібні», – розповідає «Хмарочосу» Петро Владіміров.

Вікна для українських осель передають люди, які роблять ремонт, а також безпосередньо виробники. Попри те, що вікна можуть мати маленькі дефекти, автори ініціативі запевняють, що вікна годяться для теплоізоляції будинку.

Утім, найбільшим викликом називають саме доставлення: для оренди складу, пакування, транспортування й зарплатню потрібні додаткові кошти. Зокрема й для цього в липні запустили збір грошей на польській платформі Pomagam. Мета – 60 тисяч злотих.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Після початку повномасштабного вторгнення в Україні створили понад 1700 громадських об’єднань, і це лише ті, які займаються наданням гуманітарної допомоги.

Ми розпитали чотири організації про донати, вигорання, нові виклики й те, чим займаються волонтери на цьому етапі війни.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: «Вікна»