У Харкові почав роботу заклад Vilena’s Pies & Burgies із нью-йоркською піцою й бургерами.

Керує закладом ресторатор Вілен Данієлян, який раніше запустив сервіси доставки їжі Roll Club і Watatsumi. За розроблення меню відповідальний Ілля Сьомін, шеф-кухар і співвласник Pie Spot і Thai Spot у Києві. Дизайн розробили в Ponomarenko Bureau.

«Місяць тому вирішили відкриватися. Це було непросте рішення, бо Харків постійно обстрілюють, команду розкидало по світу, багато чого було не готово й просто застигло з 24-го. Зібрались і зробили на максимум. Для нас важливо залишатись і працювати в Ха, не перевозити заклад в інші області, а створювати робочі місця для наших людей, розвиватись тут і підтримувати наших хоробрих», – розповіли The Village Україна засновники закладу.

У закладі подають піцу «як у трушних американських бістро» та смеш-бургери (із котлетою, яку готують з мітбола на грилі). У меню є класичні піци «Маргарита» й «Пепероні», а також авторські – із гливами та трюфельною пастою, куркою й горілчаним соусом, прошутто, рукколою й апельсиновим джемом.

Із напоїв пропонують сидр від Ysla та крафтове пиво від крафтової броварні «Ципа».

з меню

Маргарита – 185/385 грн (30/50 см)

Пеппероні – 255/425 грн

Піца з прошуто й моцарелою – 255/485 грн

Піца з гливами і трюфельною пастою – 235/435 грн

Піца з куркою й горілчаним соусом – 245/455 грн

Бургер з яловичиною й соусом халапеньйо – 235 грн

Картопля фрі з беконом – 95 грн

У меню також є позиція «волонтерський пай». Його можна купити дистанційно, а заклад на ці кошти пригощатиме волонтерів, які допомогають місту від початку повномасштабного вторгнення.

У Vilena’s pies&burgies планують проводити поп-ап вечірки з різними шефами. Першу таку мають влаштувати наприкінці вересня разом із новим харківським проєктом «Трипіччя». Під час події збиратимуть кошти на протезування військовим.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Коли

11:00–21:00

Де

м. Харків, проспект Науки, 11


 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.