Команду новоствореного хабу «Цегла», який займається охороною архітектурних пам’яток у Києві, виселяють із приміщення, повідомив активіст й один із засновників хабу Дмитро Перов. Власник вирішив продати приміщення.

Простір «Цегла» розташований у напівзакинутому приміщенні пам’ятки історії й культури на вулиці Великій Житомирській. «Унікальні предмети інтер’єру, фото, речі й фурнітура кінця 19 століття невдовзі поступляться місцем чомусь більш дешевому й практичному, а історія майже 200-річної квартири, де бував Панас Мирний, зійде до історії її нових власників – натяжних паталочків і пластікового окна», – пише Дмитро Перов.

Активіст пропонує інвесторам, які зацікавлені в збереженні автентичного вигляду простору, викупити його в нинішнього власника за 130 тисяч доларів. Команда хабу в такому разі продовжить справно платити оренду й підтримувати життя музею.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Простір «Цегла», присвячений охороні пам’яток, відкрили в Києві наприкінці травня. Хаб створили для того, щоб об’єднати локальні урбаністичні спільноти в їхній боротьбі за збереження й відновлення історичного середовища в Києві. Простір має лекторій, місце для роботи й зону творчого відпочинку.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі