«Укрзалізниця» вікдрила дві нові дільниці на кордоні з Румунією. Більше як 20 кілометрів колій збудували за два місяці, повідомив голова правління УЗ Олександр Камишін.

Нові колії проклали на маршрутах Рахів – Берлебаш – держкордон та Тересва – держкордон. Ці дві дільниці у майбутньому стануть третім та четвертим стиками на кордоні з Румунією. 

Окрім вантажних перевезень, по нових коліях планують здійснювати пасажирські рейси. Йдеться про  міжрегіональне сполучення між Ужгородом та Івано-Франківськом і Чернівцями, а також про міжнародні маршрути між українськими та румунськими містами: як із боку Ужгорода, так і з боку Івано-Франківська та Чернівців.

Водночас запуск міжнародних маршрутів стане можливим тільки після того, як Румунія відремонтує свою частину дільниці, відзначили в УЗ.

До того часу по новій дільниці буде ходити приміський дизель-поїзд, який сполучає Коломию та Рахів. Його маршрут вже продовжили до станції Ділове, що на кордоні з Румунією.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Укрзалізниця» запустила сайт про потяги, що їдуть за кордон. Там можна знайти потрібні рейси, а також дізнатися про пересадки на інші місцеві потяги та найближчі аеропорти.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі