В Англії терапевти призначатимуть пацієнтам піші прогулянки або поїздки на велосипеді для поліпшення психічного й фізичного здоровʼя, пише The Guardian.

Експеримент, який коштуватиме державі майже 13 мільйонів стерлінгів, розпочнуть уже з 2022 року. Видання зазначає, що це має зменшити навантаження на Національну службу охорони здоров’я (NHS).

Спочатку проєкт запровадять в 11 регіонах країни. Місцевим жителям безкоштовно надаватимуть велосипеди та створюватимуть групи активностей для фізичного й психічного здоровʼя.

«Займатися активним дозвіллям дуже корисно як для психічного, так і для фізичного здоровʼя: це допомагає знизити рівень стресу й запобігти серцевим захворюванням й ожирінню», – каже міністерка здоровʼя Марія Колфілд.

Цей проєкт – частина заходів «соціальних призначень», які включають немедичні заходи для поліпшення здоров’я: читання, активні подорожі й інше дозвілля.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Центр Парижа хочуть зробити майже повністю пішохідним до 2024 року. Там зможуть пересуватися служби таксі, комунальний транспорт і жителі району.

Місцевий уряд обіцяв заборонити автомобільний рух в центрі міста у 2022 році, однак відклав реформу, «щоб краще підготуватися до змін».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі