У Києві з 1 вересня запровадять перепустки нового формату для пересування транспорту під час комендантської години, повідомляє КМДА. Нові перепустки матимуть «складнішу систему захисту».

Комендант міста генерал-майор Віктор Плахтій пояснює, що в місті стали частіше фіксувати підроблення документів і порушення порядку пересування в комендантську годину.

За його словами, перепустками зможуть користуватися люди, які мають стосунок до сектору безпеки й оборони України, критичної інфраструктури й органів державної влади.

Водночас цивільні, благодійні фонди й громадські організації перепустки отримати не зможуть.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У застосунку «Київ Цифровий» тепер можна ввімкнути сповіщення про початок комендантської години. Додаток за 60 хвилин до початку комендантської години нагадає, що потрібно поквапитися додому.

Комендантська година в Києві триває з 23:00 до 5:00. Метрополітен працює із 06:00 до 22:00, наземний громадський транспорт – із 06:00 до 22:30.

Під час коменданської години перебувати на вулиці та в інших громадських місцях заборонено. Виходити на вулицю під час комендантської години можна тільки в разі повітряної тривоги, щоб дістатися найближчого укриття. Водночас обов’язково мати із собою документ, який посвідчує особу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: КМДА