У Києві запустили перші пʼять мобільних бригад соціально-психологічної підтримки постраждалих від домашнього й гендерного насильства, повідомляє КМДА.

Три бригади працюватимуть на правому березі Києва, дві – на лівому. У складі бригади є соціальний працівник, психолог і водій. Вони надаватимуть психологічну допомогу, а також і роз’яснення щодо прав постраждалих, які послуги вони можуть отримати (медичні, соціальні, психологічні, правові). За потреби постраждалих доставлятимуть до кризових кімнат чи притулків.

Як викликати бригаду

  • за телефоном 1500 зі стаціонарного;
  • за номером 044 242 15 00 з мобільного.

Також викликати таку бригаду можуть працівники поліції, які зафіксували випадок домашнього насильства.

«Дуже важливо, що ми запускаємо ці бригади саме зараз, під час війни. Коли постійний стрес може спричинити неспровоковану агресію до членів родини або оточення. На сьогодні ми вже фіксуємо деяке збільшення кількості випадків домашнього насильства», – зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Створити такі бригади місту допоміг Фонд ООН у галузі народонаселення.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві діє два муніципальні притулки для постраждалих від насилля. Їхні адреси не розголошують з міркувань безпеки. Потрапити туди можна тільки за направленням директора Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству.

Центр розташований на вулиці Іллєнка, 20, біля станції метро «Лукʼянівська». Звернутися до нього можна за телефонами: 15 00 (зі стаціонарного), 044 272 15 00 (з мобільного).

Крім того, у місті працює дві кризові кімнати.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: КМДА