В Одесі у будинку, який має статус пам'ятки архітектури, після зливи почала обвалюватися стеля. Будівля розташована на вулиці Софіївській, 15, мешканці намагаються врятувати її від руйнування другий рік поспіль. Під час останньої зливи в будинку були затоплені третій та другий поверхи.

У 2021-му жителі розвісили на будівлі банери із закликами врятувати її та привернули увагу міськради. Був проведений тендер на ремонтно-реставраційні роботи фасаду та покрівлі, вони почалися наприкінці літа та мали бути завершені у грудні 2022-го.

Так мав би виглядати будинок у грудні 2022-го

Попри це, дах та фасад будівлі залишалися без покрівлі із листопада 2021-го, із того часу роботи із реконструкції припинилися, розповіли The Village Україна жителі будинку. Працівники, які робили ремонт, заявляли, що їм не виплачують зарплату.

«Звісно, через війну багато процесів зупинилися, але покрівля та ремонт даху входили до кошторису, були оплачені з бюджету та мали бути завершені ще до війни», – відзначають мешканці.

У невиконанні запланованих робіт жителі будинку звинувачують начальника капітального будівництва Одеської міської ради Бориса Панова.

«Про проблеми з дахом жителі будинку дізналися тільки цього літа після декількох злив. І не просто дізналися, а ледве не загинули, коли на голову почала падати стеля», – кажуть мешканці.

Жителі вимагають принаймні законсервувати пам'ятку архітектури, аби вона не руйнувалася під час злив, однак поки що не отримали відповідей на свої звернення та клопотання. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі