Об’єднання Visit Ukraine скасувало тури деокупованими містами України.

«Visit Ukraine врахував всі коментарі та зауваження, які надходили. Всебічно підтримуємо, що всі тури деокупованими місцями в майбутньому можуть проходити після обговорення з фахівцями пам’яті, з дотриманням морально-етичних норм і з дозволу місцевих жителів», прокоментували ініціатори.

Вони пояснили, що додали ці тури «після численних запитів на відвідування деокупованих місць», щоб не тільки дипломати чи зірки, але й звичайні люди могли побачити на власні очі наслідки російських злочинів.

В обʼєднанні визнали, що ці теми «потребують більш детального опрацювання», тому пропозиції турів із сайту прибрали.

У Visit Ukraine також додали, що не планували заробляти на турах, бо всі кошти з продажу направляють на допомогу людям, які постраждали від російської агресії в тих містах, де проходять тури.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Visit Ukraine – це об'єднання представників туристичної трансформації України. Його мета – просування та популяризація подорожей Україною серед українських туристів і іноземних. Об’єднання хотіло запустити тури українськими містами-героями, які постраждали від російської агресії (Києвом, Черніговом, Сумами, Харковом. Також пропонували зробити окремий тур Ірпенем і Бучею).

Ці пропозиції викликали критику в соцмережах, користувачі обурювалися, як можна «гуляти по місцях, де вбивали й ґвалтували». В обʼєднанні пояснили, що тури спрямовані на іноземних туристів, а їхня мета – щоб більше людей дізналося про злочити РФ.

Водночас Київська обладміністрація планувала створити в звільнених містах регіону (Бучі, Ірпені, Бородянці) меморіальні комплекси та музеї, присвячені подіям російської окупації та запустити туристичні маршрути пам’яті війни.

Київська ОДА вже створила «VR-музей пам’яті війни», за допомогою якого можна подивися на зруйновані Ірпінь, Бучу, Гостомель, Горенку та інші населені пункти області.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Олексій Кулеба