Кияни повернули Нацполіції близько тисячі одиниць зброї, яку їм видали на початку війни, решта перебуває на обліку, розповів агенції «Інтерфакс» начальник ГУ Нацполіції в Києві Іван Вигівський. 

Загалом після 24 лютого в Києві на руки отримали більше 6,5 тисячі одиниць зброї від Нацполіції. Але є ще зброя, яку видавали інші державні органи.

«Наразі стоїть питання створення єдиного реєстру обігу зброї, воно потребує законодавчого врегулювання, це дасть змогу зробити інвентаризацію зброї, яка є на руках в українців», – передає «Інтерфакс» слова Вигівського.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Українці зможуть вільно купувати пістолети у 2023 році. Ідеться саме про пістолети, а не про гранатомети чи автомати Калашникова. Закон, який легалізує зброю, обіцяють ухвалити впродовж літа чи осені.

Майже 60% учасників опитування в «Дії» підтримали легалізацію зброї для особистого захисту на початку червня. Водночас за даними соціологічного дослідження групи «Рейтинг», легалізацію зброї підтримують 58% українців, 39% проти.

Законопроєкт про право на цивільну зброю ухвалили в першому читанні. У ньому пропонують створити Єдиний державний реєстр цивільної зброї, запровадити посвідчення власника цивільної зброї та визначити умови й порядок, за якими українці можуть отримати такі документи.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі