Квартири, які збудують для внутрішніх переселенців, після деокупації українських територій та відбудови житлового фонду передадуть військовим, медикам та працівникам поліції, пише заступник голови ОП Кирило Тимошенко.

Упродовж 5-6 місяців у 16 областях України мають звести п’ятиповерхові будинки для переселенців загальним обсягом житлового фонду 32 тисячі квартир, відповідно до затвердженого плану будівництва житла для переселенців.

Вартість будівництва з усіма меблями та устаткуванням становитиме близько 700-800 доларів за квадратний метр, відзначив Тимошенко.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У квітні в ОП зявляли, що протягом року квартири отримають 186 000 переселенців. Держава має надавати житло з ремонтом і мінімальним оснащенням технікою й меблями.

Станом на кінець травня Росія зруйнувала 44 мільйони квадратних метрів житла українців, що дорівнює приблизно 800 тисячам однокімнатних квартир. Загальні збитки через руйнування житлового фонду ще навесні сягнули 39,3 мільярда доларів. Найбільше від руйнування житлового фонду постраждали такі міста, як Маріуполь, Харків, Чернігів, Сєвєродонецьк та Лисичанськ.

План відбудови України у липні представив на міжнародній конференції в Лугано президент Володимир Зеленський. Його вартість оцінюють у 750 мільярдів доларів. Джерелом фінансування мають стати, зокрема, конфісковані активи Росії та російських олігархів.

Готовність допомогти із відбудовою України висловила низка країн, серед яких Австрія, Польща, Тайвань, Фінляндія, Португалія, Греція, Італія та інші.

Для відбудови Чернігова знадобиться щонайменше чотири роки, заявляв міський голова Владислав Атрошенко. А для відновлення Маріуполя – 7-10 років та понад 14 мільярдів доларів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі