В історичному центрі Брюсселя заборонять рух автомобілів, нові правила запрацюють із 16 серпня, пише Politico. Вони спрямовані на скорочення шкідливих викидів, зменшення трафіку й поліпшення якості життя містян.

План полягає не в тому, щоб зробити весь центр пішохідним, а щоб перенаправити автомобільний рух. Частина головних доріг стануть односторонніми, на інших дозволять лише громадський транспорт. Кілька вулиць будуть цілком пішохідними.

Тільки 20–25% людей, які живуть в історичному центрі Брюсселя або приїжджають туди на роботу, мають автомобілі. Більша частина трафіку в центрі міста – автомобілі, які рухаються через нього в інші райони.

«Ми залишаємо позаду Брюссель 1960-х і 1970-х років, де все було створено для автомобілів, і рухаємося в зовсім іншому напрямку, де місто призначене для людей», – сказав в інтерв’ю Politico радник із питань мобільності Брюсселя Барт Дондт.

За словами Дондта, завдяки новим правилам у центрі міста має стати більше простору для дитячих ігор, безпечних прогулянок і їзди на велосипеді.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Автомобілі відповідають за близько 80% забруднення повітря в Києві. Раніше це була гіпотеза, але під час війни (і різкого скорочення кількості автівок у місті) її підтвердили, кажуть у КМДА.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі