Українці можуть виграти облаштування міського саду чи городу, повідомляє ініціатива «Сади перемоги».

Відмінність міського саду чи городу в тім, що це публічний простір для вирощування овочів, фруктів, зелені в міських умовах, де обмежені земельні ресурси.

Узяти участь у конкурсі можуть міста, що мають більше 30 000 жителів. Організатори оберуть три пілотні проєкти, які отримають необхідні ресурси для реалізації, супровід планування городів у певному місті й експертну підтримку.

Заявником може бути орган місцевого самоврядування, комунальні підприємства чи установи, які бажано мають партнерства з громадськими організаціями, ОСББ, неформальними ініціативами, місцевими підприємцями тощо.

Ідеї садів і городів можуть мати різні масштаби й форми організації: їх можна планувати в житлових кварталах міста, поруч з гуртожитком чи молодіжним центром, у парку, на балконах, в офісному приміщенні чи закладі харчування, у прихистку для ВПО чи навіть на дахах будівель, зазначають у «Садах перемоги».

Для участі в конкурсному відборі треба заповнити форму до 19 серпня включно. Результати відбору оголосять до кінця вересня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Такі сади були частиною «домашнього фронту» під час обох світових воєн у Великій Британії, Канаді, Австралії, США й Німеччині. Уряди цих країн впроваджували програми міського городництва – люди висаджували овочі, фрукти й інші рослини в парках і на приватних ділянках.

«Сади Перемоги» – ініціатива проєкту міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ в Україні» від міжнародної компанії Alinea International за підтримки уряду Канади. Мета ініціативи – ефективне використання кожного клаптику землі для вирощування харчових продуктів, щоб не допустити продовольчої кризи в Україні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі