Українська волонтерська організація Volunteer Community створила платформу Good Link для «швидкого реагування на потреби внутрішньо переміщених осіб».

Проєкт працює на Instagram-сторінці та зʼєднує небайдужих українців із ВПО.

У соцмережі висвітлюють потреби окремих родин, які опинилися в скрутному становищі, а підписники, які бажають допомогти, можуть залишити коментар від конкретним постом або написати в приватні повідомлення Good Link.

«Зазвичай, люди просять у волонтерів побутові речі: постільну білизну, рушники, посуд, одяг, засоби гігієни, продуктові набори та дрібну техніку тощо», – зазначають організатори.

Нині на платформі проєкту зареєстровано 11 запитів, з яких три вже виконали волонтери. Серед них, наприклад, три багатодітні родини з Харкова, які просили про поміч із продуктами харчування.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні становить понад 6,6 мільйона людей, тобто 15% від населення країни. Водночас 5,5 мільйона раніше переміщених осіб повернулися додому. Здебільшого переселенці повертаються до Києва, Київської, Харківської, Одеської, Чернігівської областей.

Ветерани й члени їхніх сімей, які мають статус ВПО, зможуть отримати до 20 тисяч гривень відшкодування за товари для ведення власного бізнесу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Onuky