Кар’єрний портал Happy Monday (ГО «Професіонали майбутнього») у межах програми «Мріємо та діємо» й за підтримки USAID запустив проєкт «Твоя кар’єрна перемога», що допоможе працевлаштуватись українській молоді, зокрема внутрішньо переміщеним особам.

Згідно з дослідженням, що провели в межах програми, близько 60% молоді віком від 18 до 35 років, яка мала роботу до війни, її втратила. Ще 20% зазначили, що працюють віддалено чи мають часткову зайнятість.

Для молоді пропонують консультації від експертів й експерток з кар’єрних питань, освітні заходи, а також допомогу з пошуком вакансій у нових місцях перебування. Також Happy Monday планує працювати з роботодавцями, щоб вони збільшували професійні можливості для молоді й «не виключали ВПО з числа кандидатів лише через їхній поточний соціальний статус», зазначила засновниця й виконавча директорка Анна Мазур.

Учасники проєкту зможуть взяти участь у 15 вебінарах, де розкажуть, як обрати сферу дільності, скласти резюме, пройти співбесіду й урешті податися на ті вакансії, що їх цікавлять.

Щоб долучитися до проєкту, потрібно заповнити анкету за посиланням.

Крім цього, Happy Monday шукають роботодавців, кар’єрних консультантів й експертів, які дружні до молоді, зокрема ВПО, і готові співпрацювати. Для цього треба заповнити анкету.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Також програма «Конкурентоспроможна економіка України» від агентства США з міжнародного розвитку (USAID) надасть малому й середньому українському бізнесу 50 грантів для розвитку. Грантові заявки прийматимуть до 24 липня 2023 року. Податися можна тут.

Редакція The Village Україна поспілкувалася з роботодавцями, які взяли на роботу внутрішньо переміщених осіб.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі