У Бучі планують побудувати інноваційний технопарк з ІТ й медичними кластерами, повідомили в Бучанській міській раді. 

«Із Бучі розпочнеться пілотний проєкт генерального плану національного відновлення України», – підкреслили в міській раді.

Це початок реалізації проєкту Bucha Tehno Garden. У Бучанській громаді створять інноваційний технопарк з IT й медичним кластерами. Також ідеться й про залучення інвестицій для будівництва заводу з виробництва корейських автобусів, додали в міській раді.

Зараз до проєкту залучають інвесторів. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Проєкт Bucha Tehno Garden планували ще у 2021 році. Це амбітний флагманський проєкт, який хочуть реалізувати на території Бучанської ОТГ, площа якого охоплюватиме майже 3,5 тисячі гектарів інвестиційно привабливих територій кількох населених пунктів: Бучі, Блиставиці, Мироцького, Ворзеля – а також сусідніх Луб’янки, Бабинців і Здвижівки. Згідно з попередніми економічними розрахунками, реалізація проєкту дозволить утворити близько 86 тисяч нових робочих місць і залучити багатомільйонні інвестиції в економіку Київської області й нашої громади, розповідав в інтерв’ю Liga.net секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський.

Bucha Tehno Garden охоплює наявні індустріальний парк «Мироцьке», міжнародний аеропорт «Антонов», інвестиційно привабливі території інших населених пунктів, які планують розділити на кластери, розповідав у травні міський голова Бучі Анатолій Федорук.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі