У німецьких містах вимикають фонтани й прожектори, а також гарячу воду в муніципальних басейнах і спортивних залах на тлі газової кризи, пише The Guardian.

До заходів енергозбереження закликала Європейська Комісія: це потрібно для того, щоб Німеччина могла впоратися в разі повного припинення поставок газу з Росії. У країні більшу частину імпортованого газу використовують для опалення будинків і живлення промисловості.

У Ганновері, що в Нижній Саксонії, хочуть скоротити споживання газу на 15%. Це перше велике місто, яке оголосило про заходи з енергозбереження. Муніципальні будівлі там будуть опалювати лише з 1 жовтня по 31 березня за кімнатної температури не вище +20°C, а використання мобільних кондиціонерів й обігрівачів заборонять, за виключенням дитсадків, шкіл, будинків для людей похилого віку й лікарень.

Для економії електроенергії в Берліні вимкнули прожектори, які освітлювали близько 200 історичних пам’яток і муніципальних будівель. Про подібні заходи оголосили й у Мюнхені: там вимкнуть прожектори й фонтани, а в муніципальних установах буде лише холодна вода. У Нюрнберзі закриють три з чотирьох міських басейнів.

Крім того, у Німеччині прогнозують здорожчання газу. Це потрібно для того, щоб врятувати енергетичні компанії від банкрутства: «Ми ще не можемо сказати, скільки газ коштуватиме в листопаді, але гірка новина полягає в тому, що це точно кілька сотень євро на домогосподарство», – сказав міністр економіки Роберт Габек.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Німеччина планує повністю відмовитися від російського вугілля до осені 2022 року, а від нафти – до кінця поточного року, заявляв у середині березня міністр економіки Роберт Габек.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі