ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» створив і випробував перші два прототипи вагонів-платформ під євроколію (1435 міліметрів), повідомляє Railway Gazette International.

Наразі представники вагонобудівного заводу ведуть переговори з компаніями Євросоюзу щодо масового виробництва таких вагонів.

«Враховуючи ситуацію, повʼязану з військовим вторгненням Росії, ми вимушені активніше рухатися в напрямі кооперації з країнами-партнерами», – розповіли працівники Крюківського заводу виданню.

Очікується, що схвалення від Європейського залізничного агентства також надійде у 2023 році. Серійне виробництво вагонів під євроколію планують запустити в першому кварталі 2023 року.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Укрзалізниця» планувала почати будувати євроколію зі Львова до польського кордону ще у 2020 році. До кінця 2021 року планували запустити прямі швидкісні потяги зі Львова до Кракова, Праги та Відня.

ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» має побудувати й поставити «Укрзалізниці» 51 купейний вагон, 12 спальних вагонів, 20 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі, а також 17 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Крюківський вагонобудівний завод